Bestill time med SMS

Send til 2097:

SØRREISA fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

Se eksempel

SØRREISA 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer

Nettapotek

Du kan bestille reseptbelagte og reseptfrie legemidler fra norske, godkjente nettapotek og få varene levert hjem på døren, for henting på apotek, postkontor eller Post i Butikk. Du kan også bestille apotekvarer til egne barn under 16 år.
 
Statens legemiddelverk fører tilsyn med at det er trygt å handle i godkjente nettapotek. 
 

Det er et EU-krav at nettsteder og apper som selger legemidler skal ha en synlig logo som bevis for at de driver lovlig (logo er avbildet øverst på denne siden). 

Norske nettapotek, nettsteder og apper som selger legemidler må være godkjent og registrert hos Legemiddelverket. Den felles europeiske logoen skal være synlig på nettstedet eller appen.

Hensikten med logoen er at forbrukerne enkelt skal kunne se om det enkelte nettstedet eller appen har registrert seg hos legemiddelmyndighetene, og dermed har lov til å selge legemidler. Det skal sikre at forbrukerne får godkjente og trygge legemidler.

Slik sjekker du at et nettsted har lov til å selge legemidler:

  1. Klikk eller trykk på logoen som du skal finne et sted på nettstedet. Du kommer da til en liste på Legemiddelverkets nettside.
  2. Nettstedet du har klikket deg videre fra skal finnes i listen. Trykk på nettstedets lenke i listen.
  3. Du skal nå komme tilbake til nettstedet du ville sjekke. Nå vet du at nettstedet har lov til å selge legemidler, og du kan handle trygt.

På denne siden kan du se en oversikt over godkjente norske nettapotek

Legemidler med spesielle oppbevaringskrav

Vær oppmerksom på at nettapotek ikke har plikt til å sende deg varer med spesielle oppbevaringskrav, som for eksempel legemidler som skal oppbevares kjølig. Slike varer kan du bli nødt til å hente på et fysisk apotek eller få dem levert på døren. Du vil få informasjon i nettapoteket om hvilke legemidler dette gjelder.

Sikkerhetskrav for nettapotek

Det er strenge sikkerhetskrav for nettapotek. De samme reglene gjelder for godkjente nettapotek som for fysiske apotek. Som kunde kan du derfor være sikker på at resepten din og legemidlene du kjøper blir ekspedert på en trygg måte.

Du får tilgang til e-reseptene dine ved å identifisere deg med Bank-ID i nettapoteket. Reseptene dine er kun tilgjengelige for deg og apoteket. Nettapoteket sørger for å sende legemidlene trygt frem til deg.

Hvis du trenger hjelp eller veiledning mens du bestiller vil du finne informasjon om hvordan du kan få hjelp i nettapoteket.

Den generelle angreretten som gjelder ved netthandel gjelder ikke ved kjøp av legemidler, så du kan derfor ikke angre kjøpet.

Feil eller mangler på resepten

Ta kontakt med legen din hvis du ikke finner resepten din, oppdager feil i resepten, eller hvis du oppdager resepter på legemidler du ikke lenger skal bruke.

Det er kun legen som kan slette og endre resepter - apoteket har ikke mulighet til å gjøre det.